Get Adobe Flash player

Reometrija

Reometrija je tehnika preiskovanja vzorcev, kjer lahko merimo viskoznost, elastičnost in s temperaturo povezane mehanične spremembe v vzorcih. S tovrstnimi meritvami lahko optimiziramo razvoj produktov, izboljšamo produktivnost in kvaliteto. Pri tem lahko za meritve uporabimo ekstenzijske, rotacijske ali vgradne (online) reometre in njihove dodatke, ki dopolnijo vaše reološke meritve.

Viskozimetrija

Viskozimetrija je tehnika preiskovanja vzorcev, kjer lahko merimo viskoznost in s temperaturo povezane mehanične spremembe v vzorcih. Tako lažje optimiziramo potek razvoja produktov in kvaliteto izdelave. V našem prodajnem programu ponujamo viskozometre s padajočo kroglico in rotacijske viskozimetre. Poleg tega lahko izberete tudi razne dodatke, s katerimi izboljšate zanesljivost in natančnost meritev viskoznosti.

Ekstruderji

Ekstruderji se uporabljajo za natančno in kvalitetno mešanje, stiskanje in procesiranje viskozne snovi. Tako jih v laboratorijih uporabljamo za simuliranje in optimizacijo proizvodnega procesa, medtem ko pri farmacevtskih raziskavah, razvoju in produkciji uporabljamo ekstruderje z dvojnim vijakom (Twin-Screw Extruders) za visoko-temperaturno ekstrudiranje ter granulatorje z dvojnim vijakom za ponavljajočo granuliranje.