Get Adobe Flash player

Ekstenzijski Reometer


CaBER 1

HAAKE CaBER kapilarni ekstenzijski reometer je edini reometer na tržišcu za merjenje ekstenzijskih lastnosti. CaBER 1 je oblikoval Cambridge Polymer Group in ga proizvaja ThermoScientific Haake.Vzadnjih 30-ih letih je bilo ustvarjenih veliko eksperimentalnih tehnik za merjenje ekstenzijskih lastnosti ne-Newtonskih tekocinah. Vse te tehnike je bilo težko nadzorovati zaradi zapletenih tokov tekocin, posledica tega so bili zavajujoci rezultati. Rezultat raziskav je nastanek instrumenta HAAKE CaBER, do izdelave tega instrumenta na tržišcu ni bilo ustrezne naprave, ki bi bila financno sprejemljiva.

CaBER - "Capillary Breakup Extensional Rheometer" reometer ponuja dragocene informacije o ekstenzijskih lastnostih materiala, ki jih rotacijski reometri preprosto ne morejo zagotoviti. Materiali, ki se podobno obnašajo v strižnem toku se pogosto obnašajo zelo razlicno v ekstenzijskem toku. Z CaBER instrumentom lahko sedaj hitro ovrednotimo ekstenzijsko viskoznost, ki jo potrebujemo za raziskovalne ali proizvodnje namene.

Brošura (pdf)

Rotacijski reometri


Viscotester iQ

Merite in analizirate lahko različne reološke lastnosti različnih vzorcev, pri tem pa povečate učinkovitost in zmanjšate vpliv človeške napake pri meritvah. S HAAKE™ Viscotester iQ reometrom dobite popolno rešitev za dnevne izzive na področju analiz v reologiji. Zaradi modularne zasnove ter enostavnosti uporabe, postavlja ta reometer nove standarde na področju reometrije.

Brošura (pdf)


HAAKE MARS III

HAAKE MARS - "Modular Advanced Rheometer System" ponuja novo dimenzijo v konceptu modularnosti. Oblikovan je tako, da omogoči uporabo vseh povezanih sklopov vključno z glavo in elektronskimi merilnimi sistemi, ki jih lahko poljubno menjavamo.

Brošura (pdf)

Dodatki (pdf)


RheoStress 6000

HAAKE RheoStress 6000 je popolnoma združljiv z obstoječo opremo prejšnjih modelov RheoStress vključno z enotami za nadzor temperature, različnimi merilnimi geometrijami in uporabe merilnih celic. Nov modularni HAAKE RheoStress 6000 združuje preizkušeno tehnologijo z najnovejšimi dosežki, ki so uporabljeni pri "high end" reometrih ThermoScientific HAAKE MARS. HAAKE RheoStress 6000 je enostavna nadgraditev v novo generacijo reologije brez velike investicije. HAAKE RheoStress 6000 je popolnoma združljiv z obstoječo opremo prejšnjih modelov RheoStress 600, 300, 150 in 100.

Brošura (pdf)


RheoStress 1

HAAKE RheoStress1 so univerzalni laboratorijski reometri primerni za raziskovalno delo. Te odlične zmogljivosti, so omogočene z uporabo 4. generacije zračnih ležajev in uporabo "Digital Signal procesor" (DSP) tehnologije. "Fast digital adaptative control loops", ki se uporablja v HAAKE RheoStress 1, omogoča vse vrste meritev v CS, CR in CD-načinu pri rotirajočih in nihajnih meritvah. Lahko je opremljeno s široko paleto različnih temperaturnih kontrolerjev in z različnimi merilnimi sistemi. RheoStress 1 je Controlled Stres reometer primeren za razvoj izdelkov in QC aplikacij. Reometer zagotavlja viskoelastična, rotacijska, nihajna in creep zajemanja podatkov, kar predstavlja vse značilnosti raziskovalnega instrumenta. Sistem za nadzor temperature in senzorji se lahko izberejo poljubno glede na uporabo in vaše zahteve.

Brošura (pdf)


RotoVisco 1

HAAKE RotoVisco 1 lahko opremite s paleto različnih merilnih sistemov in različnimi sistemi za nadzor temperature, zaradi česar je ta reometer resnično vsestranski instrument. Poleg možnosti uporabe CR (controlled rate) motorja v kombinaciji z merjenjem navora sistema in avtomatskim sistemom za dviganje senzorja je RotoVisco 1 zanesljiv in natančen instrument. HAAKE RotoVisco 1 je naslednik dobro znanih RV2/3/11/12 modelov in nadomešča RV20/30 v številnih aplikacijah za PD (razvoj proizvodov) in QC (kontrola kakovosti).

Brošura (pdf)