Get Adobe Flash player

Viskozimeter s padajočo kroglico


Falling Ball Viscometer type C

Uporablja se za natancno merjenje viskoznosti tekocin z nizko viskoznostjo in pregled Newtonskih tekocin in plinov po DIN 53015 specifikacijah kot so polymer raztopine, topila, crnila, glicerin, želatine, raztopine sladkorjev, olja in tekoci ogljikovodiki. 

 Merimo gibanje kroglice skozi vzorec v poševno postavljeni merilni cevi. Viskoznost vzorca je povezana s casom, ki je potreben, da kroglica prepotuje znano razdaljo. Rezultati testiranja so podani kot dinamicna viskoznost. Instrument vsebuje: Haake falling-ball viscosimeter tip C s 6 kroglicami, termometer -1 do 26 °C v korakih po 0,1 °C, čistilni pribor ter navodila za uporabo.

Brošura (pdf)

Rotacijski viskozimetri


Viscotester E, D, C

HAAKE Viscotester E, D in C se lahko uporabijo za primerjalne teste in meritve za kontrolo kakovosti v skladu s priznanimi standardi. HAAKE Viscotester je klasični rotacijski viskozimeter s katerim se meri upor testirane snovi pri znani hitrosti senzorja. S podanim rezultatom sile navora ali upornosti izmerimo viskoznost tekočine. Večji navor pomeni večjo viskoznost. Strižno stopnjo lahko natančno določimo le za Newtonske snovi.

Brošura (pdf)


Viscotester 1Plus & 2Plus

HAAKE že desetletja uspešno razvija viskotesterje, ki se odlikujejo z zaneslivostjo pri hitrih in primerjalnih testih katere dnevno izvajamo pri rutinskem delu. Nova generacija Viscotester 1plus & 2plus nadaljuje tradicijo standardnih HAAKE instrumentov za nadzor kakovosti, ki izpolnjujejo najvišje standarde pri načrtovanju in enostavnosti uporabe. HAAKE Viscotester 1Plus & 2Plus so hitri, natančni in zanesljivi rotacijski viskozimetri z baterijskim pogonom. Vse operacije izvajamo preko enega gumba. Viskozimeter lahko upravljamo ročno ali imamo pritrjenega na stojalu. Rezultati so jasno prikazani na LCD zaslonu.Viskozimetri so dobavljivi v zaščitnem kovčku in pripravljeni za takojšno uporabo z tremi različnimi rotorji.

Brošura (pdf)