Get Adobe Flash player


NMR spektrometer picoSpin 45 proizvajalca Thermo Scientific je mejnik na področju kemijskih analiznih inštrumentov. Sedaj si lahko za sprejemljivo ceno privoščite NMR spektrometer za vaše raziskave, kontrolo proizvodnega procesa ali izobraževanje študentov. Tekoče vzorce skozi zunanji fiting preprosto injiciramo v notranjo kapilaro, pri čemer je za zadovoljiv frekvenčni spekter dovolj že 30 mikrolitrov vzorca. Zelo stabilen in temperaturno nadzorovan trajni magnet zagotavlja delovanje brez vzdrževanja in brez potrebe po hladilnih tekočinah (tekoči dušik ali tekoči helij). Sam inštrument je, v primerjavi z ostalimi NMR spektrometri, kompaktne oblike in zasede le majhen del vaše delovne površine. Za delo z inštrumentom ne potrebujete posebnega izobraževanja ali znanja. Meritve se zapisujejo v datoteke z industrijskim standardom JCAMP-DX, kar vam omogoča združljivost s programskimi paketi za analizo podatkov iz meritev. Kapilara, v kateri je med meritvijo tekoč vzorec, se nahaja v kartuši, ki jo lahko preprosto zamenjate. Tako, v primeru kontaminacije ali zamašitve kapilare, ni potrebno čakati na uradnega serviserja.

 Uradna stran proizvajalca

Dodatki

Specifikacije

 Larmorjeva frekvenca  45 MHz ±1 MHz
 Preiskovani delec  proton
 Faza vzorca  tekočina
 Resolucija  40 ppb FWHM ali boljša
 Razmerje signal / šum  >500 za vodo, single scan
 Tip magneta  permanentni
 Kapilara  400 mikronska
 Teža  4,8 kg
 Dimenzije  20,3 cm Š x 14,6 cm V x 29,2 cm D
 Moč  115/230 VAC, 50/60Hz, 150 W
 
POZOR! Naslednje povezave so na voljo le v angleškem jeziku:

Kartuša s kapilaro vsebuje standardne 1/16-inčne fitinge. Kartuše z 1/32-inčnimi fitingi je potrebno naročiti posebej.

Programska oprema


Mnova NMR

Izboljšajte produktivnost z minimalnim naporom. Mnova NMR je dodatek k standardnemu paktu Mnova Suite in je primeren za vse uporabnike, ki želijo analizirati NMR meritve na enostaven način, in tudi za uporabnike, ki si želijo od analize še nekaj več. NMR podatke iz meritve preprosto naložimo (drag and drop), nato pa se le-ti avtomatsko procesirajo in so tako pripravljeni za nadaljnjo analizo. Frekvenčno procesiranje v realnem času omogoča uporabniku spremembe v časovni domeni. Tako lahko uporabnik v realnem času spremlja spremembe v frekvenčni domeni, kar mu omogoča doseganje boljših rezultatov v krajšem času. Programski dodatek omogoča tudi enostavno in avtomatsko analizo spektra (izbiranje vrhov, integracija, večplastna analiza), določanje 1D in 2D spektra ter enostavno kreiranje komentarjev in poročil za uporabo v različnih formatih člankov. Poleg tega lahko dodajamo tudi molekulske strukture, ki smo jih analizirali z NMR picoSpin spektrometrom.


Mnova NMRPredict Desktop

Predvidevanje in izračun NMR spektra iz molekularne strukture ter določitev vrhov v spektru. NMRPredict Desktop omogoča predvidevanje in izračun 1D (1H, 13C, 15N, 19F, 31P, 17O, 29Si) in HSQC (Heteronuclear Single Quantum Correlation) frekvenčnega spektra iz molekularne strukture (mol datoteka, ChemDraw, IsisDraw, ChemSketch). Program omogoča kombiniranje in primerjavo eksperimentalnega spektra s teoretično izračunanim frekvenčnim spektrom. Tovrstno tehniko lahko enostavno implementirate v vaš delovni proces in prispevate k boljši učinkovitosti na vašem delovnem mestu.